Conferinta Nationala a Asociatiei Politistilor Crestini din Romania – Editia a XXIII-a

Domnul oștirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi (Ps. 46:7).

Cu ajutorul lui Dumnezeu și implicarea multor persoane, în perioada 21-24 septembrie 2023 a avut loc conferința națională a Asociației Polițiștilor Creștini din România, la Bistrița.
Au participat în jur de 300 de persoane (polițiști, polițiști de frontieră, polițiști de penitenciar, polițiști locali, jandarmi și pompieri, activi și rezerviști, individual sau cu familia) din diferite zone ale României (Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Timiș și Tulcea) precum și din alte câteva țări (America, Anglia, Austria, Germania, Elveția, Italia, Irlanda de Nord, Republica Moldova și Spania).
Joi seara, la deschidere au participat oficialități naționale și locale. A fost intonat imnul național al fiecărei țări participante în timp ce drapelul național era adus în sala de conferință.
Ca invitat special l-am avut pe fratele Titus Corlățean, Președinte al Comisiei de politică externă a Senatului României care a prezentat tema conferinței intitulată Cu Dumnezeu în fiecare zi.
Asociația Vocea Creștinilor a fost cu noi și a transmis LIVE pe tot parcursul conferinței.
În cursul zilei de vineri delegații internaționali au făcut o vizită la IPJ și ISU Bistrița-Năsăud pentru schimb de experiență cu ofițeri din aceste instituții. Vineri seara, delegații ne-au împărtășit modul cum lucrează Dumnezeu între oamenii cu epoleți din țările lor.
Mulțumim Domnului Isus pentru vremea frumoasă de care ne-a făcut parte, reușind astfel să organizăm un marș pentru Hristos pe străzi din zona centrală a municipiului Bistrița. În Parcul central corul național APC România a interpretat câteva cântări spre slava lui Dumnezeu.
Sâmbătă dimineața am interacționat constructiv unii cu alții în grupe (ateliere) pe diferite categorii: poliție națională, poliție de frontieră, poliție locală, jandarmerie, pompieri, penitenciar, grup femei, grup tineri, grup copii. Au fost abordate subiecte de interes, subliniindu-se avantajele umblării cu Dumnezeu în fiecare zi atât la locul de muncă, în familie cât și în societate. În curte ne-a fost prezentată o autospecială de poliție.
Membrii APC din Filiala Bistrița-Năsăud ne-au condus în excursie la Colibița și în alte zone turistice deosebite apoi sâmbătă seara am petrecut un timp special de părtășie în jurul focului de tabără organizat la Tabăra Speranța din Herina.
Duminică dimineața ne-am organizat în echipe APC și am slujit la câteva biserici locale din Bistrița și împrejurimi prin cântare, mărturii personale și predicarea Cuvântului lui Dumnezeu.
Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru Divizia de Tineret din cadrul Asociației. Tot mai mulți tineri și tinere cu epoleți, cu vârsta sub 35 de ani, se alătură și participă cu bucurie la întruniri și conferințe. De asemenea, ne bucurăm pentru tineri și tinere din familiile membrilor APC care participă cu atâta drag. Divizia de tineret a pregătit cântări deosebite și ne-a condus pe toți în închinare înaintea Tatălui ceresc. Totodată am avut la conferință adolescenți și copii care au pregătit cântări frumoase. Domnul Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți!
Multă bucurie am experimentat pe tot parcursul conferinței. Cornel Cuibus ne-a mobilizat la cântare chiar și în curte unde eram adunați pentru fotografie de grup. Nu au lipsit nici fotografii noștri pasionați și experimentați. Domnul Isus Hristos să fie lăudat în veci de veci!
Mulțumim lui Dumnezeu pentru cazare, masă și sala de conferință, toate la superlativ.
Membri APC din toată țara și-au adus aportul și au pus umărul pentru reușita acestei părtășii. Domnul Isus să le răsplătească celor ce s-au ostenit și în special membrilor din Filiala APC Bistrița-Năsăud care au găzduit cu drag această conferință.
Prezența și participarea tuturor membrilor Consiliului Director APC România, a coordonatorilor de filiale și grupuri județene vorbește de la sine.

Dragostea lui Dumnezeu ne-a unit, pentru ca împreună să împărtășim și să împlinim viziunea Asociației.
Marșul pentru Hristos, activitatea evanghelistică din Parcul central cât și slujirea echipelor APC la diferite biserici au presupus un efort sporit din partea tuturor participanților însă bucuria a fost deplină.

Cu voia lui Dumnezeu următoarea Conferință Națională a Asociației Polițiștilor Creștini din România, va avea loc în localitatea Stupini, județul Brașov, în perioada 15-18 august 2024.

Doamne ajută!

Doamne dă izbândă!

Consiliul Director APC România

LOCAȚIA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *