faith-header

PRIN CREDINTA

Dumnezeu ne-a lăsat o Scrisoare de Dragoste care citită cu credință ne transmite de fiecare dată un nou mesaj, potrivit și foarte personal, aceasta este Biblia, așadar haideți să ne aplecăm privirea asupra unui pasaj din Evrei 11:

v.1 Și credința este o convingere cu privire la lucrurile în care sperăm, o siguranță cu privire la lucrurile care nu se văd.
v.2 Căci prin aceasta bătrânii au primit o bună mărturie.
v.3 Prin credință înțelegem că veacurile au fost așezate prin Cuvântul lui Dumnezeu, așa încât ceea ce se vede n-a fost făcut din lucruri care sunt vizibile.
v.4 Prin credință I-a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât a lui Cain. Prin aceasta a primit mărturia că este drept, deoarece Dumnezeu a mărturisit despre darurile lui. Și, deși mort, prin credința sa încă vorbește.
v.5 Prin credință a fost mutat Enoh, ca să nu vadă moartea. Și n-a mai fost găsit, pentru că Dumnezeu l-a mutat. Căci înainte de mutarea lui a primit mărturia că Îi era plăcut lui Dumnezeu.
v.6 Și fără credință este imposibil să-I fim plăcuți, pentru că oricine se apropie de El trebuie să creadă că El este și că îi răsplătește pe cei ce-L caută.

Evrei 11:1-6 (NTR)

 

„Sunt multe încercări de a descrie credinţa, însă aproape toate definiţiile pe care le-am auzit m-au ajutat să înţeleg mai puţin decât înainte. Credinţa este cel mai simplu dintre toate lucruri şi, poate, tocmai datorită simplităţii ei, este greu de explicat. Ce este credinţa? Ea se referă la trei aspecte: cunoştinţă, acceptare şi încredere.”

(All of grace) Charles Spurgeon 

După ce am citit acest pasaj probabil ne gândim la oameni cu renume în Sfânta Scriptură precum Abel, Enoh, Noe, Avraam, și vedem cum mulți se mulțumesc cu un statut mai puțin valoros; tot de la aceștia auzim adesea expresia „Cine sunt eu să mă compar cu Enoh, Avraam sau vreun erou al credinței, nu am eu credința, înțelepciune, trecerea în fața Domnului așa cum aceștia au avut-o”. Poate că nu au ales modelul potrivit, unicul model drept de urmat este Isus Hristos; nu suntem perfecți și nu vom ajungeNu știu ce vă transmite dumneavoastră Cuvântul dar cu toată bucuria pot spune că unul dintre mesajele ce rezonează în inima și gândul meu de fiecare dată când citesc Biblia, este șoapta credinței; care mă îndeamnă în a crede tot ceea ce este scris, promis și înfăptuit prin ea de-a lungul istoriei, pentru generațiile trecute prezente și viitoare.

Mai vedem în jurul vostru Minuni înfăptuite prin credință?

Ne auzim de multe ori vociferând „Ce mare este Dumnezeu că mi-a dat Harul de a mai apuca încă o zi, ce minune!”; oare cât de mult credem când afirmăm acese lucruri; mă îndemn aproape de fiecare dată să îmi verific declarația făcută prin faptele mele din acea zi, ajung adesea în a mă întreba, dacă chiar I-am mulțumit cu adevărat, dacă chiar am rostit prin credință acest lucru, și mai apoi când răspunsul vine, mă întreb dacă sunt eu în stare să îl accept? Exemplele pot continua …

Poate ai realizat că ceva nu este în ordine cu viața ta sau planurile pe care ai crezut că Dumnezeu le-a validat a fi drepte și în conformitate cu voia Lui s-au prăbușit și ți-ai pus întrebarea „Cât de mare este credința mea?”. Pentru a ne măsura credința cred că cel mai bun exemplu este votul de încredere pe care Dumnezeu îl are față de noi. Ne-a iubit și prin credința că vom fi alături de El, L-a trimis pe Hristos să stea ca jertfă pentru fiecare dintre noi. Privește la tot ceea ce ține de această viață prin ochelarii Bibliei și trăirea prin credință va fi mai ușoară.

Atunci când nu mai înțelegi planurile lui Dumnezeu încrede-te în promisiunile Lui!

M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *