Muzica corala si Oamenii in uniforma

Corul APCCorul,

Ca si definitie se poate descrie cam asa, COR1, coruri, s. n. 1. Grup de cântăreți care execută împreună o compoziție muzicală. ◊ Loc. adv. În cor = (toți) deodată, în același timp, împreună. […]♦ Compoziție muzicală destinată să fie cântată de mai multe persoane; executarea unei astfel de compoziții. 2. (În teatrul antic) Grup de actori care luau parte la desfășurarea acțiunii dramatice ca personaj colectiv, exprimând, prin cântec, recitare, mimică sau dans, opinia publică; p. ext. versurile cântate de acest grup. — Din lat. chorus. Cf. germ. Chor.

Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a, 2009 – revăzută și adăugită)

Muzica corala, una dintre formele de lauda si inchinare in fata Domnului Dumnezeu, agreeate de Bisericile crestine de la inceputuri chiar, pe cand nu se cunostea aceasta notiune complexa de cor.

Acest mod de inchinare, in fond, vine cu o diversitate de elemente preluate din mediul socio-cultural al bisericilor si denominatiunea religioasa in care cantaretii fac parte.

Puteti viziona si interpretari ale Corului Politistilor Crestini din Romania pe pagina noastra de Youtube.

Istoria muzicii corale nu o veti gasi scrisa intr-o carte, cu siguranta; daca reprezinta o curiozitate pentru tine poti incepe prin a urmarii urmatoarele interpretari ale unor grupuri corale compuse din oameni in uniforma.

Dumnezeu ne-a dat un dar, sa nu il folosesti este un mare pacat.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *